Razglednice Milena Pavlović Barili

495,00 дин.

Razglednice Milena Pavlović Barili

Die Dame 1927

Autoportret sa belom tokom 1929

Autoportret 1938

Autoportret sa velom 1939

Red Book

Description

Komplet razglednica Milena Pavlović Barili (5 razglednica)

 

Die Dame 1927

Upisuje slikarsku akademiju (Akademie der bildenden Künste) u Minhenu. Primljena je u klasu Huga Habermena. Od drugog semestra studira kod profesora Franca fon Štuka.

Autoportret sa belom tokom 1929

Postaje članica Lade (sa nepunih dvadeset godina). 3. maja samostalno izlaže u zgradi osnovne škole u Požarevcu. Učestvuje na Prvoj prolećnoj i na Drugoj jesenjoj izložbi u paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu

Autoportret 1938

Januara meseca samostalno izlaže u Galeriji Katr šmen (Quatre chemins) u Parizu. Marta meseca u organizaciji ambasade Kraljevine Jugoslavije otvara samostalnu izložbu u Tirani. Aprila meseca učestvuje na izložbi sa grupom Nova generacija (Nouvelle generation) u Parizu. Leto provodi u Veneciji, a septembra meseca sa majkom prisustvuje premijernom izvođenju očeve opere Meduza u Bergamu. Zimu provodi u Oslu.

Autoportret sa velom 1939

Marta meseca izlaže izlaže sa jugoslovenskim umetnicima iz Pariza u Galeriji Bernem žen (Galerie Bernheim Jeune) i u Galeriji (Galerreie Pittoresque). Juna meseca izlaže u Hagu. 18.avgusta brodom „De Grasse” kreće iz Avra za Njujork, gde stiže 27.avgusta. Tu je zatiče početak Drugog svetskog rata.

Red Book

Reprodukcije modnih dizajna Milene Pavlović Barili su vlasništvo Fondacije Milenin dom. Preko prodavnice meda.rs reprodukcije prodajemo i šaljemo u ime Fondacije.

Druge reprodukcije Mileninih modnih dizajna možete pogledati u našoj prodavnici. 

U oglasu korišćeni odlomci iz života Milene, opisani na stranici Fondacije Milenin dom http://www.fondacijamilenindom.com/o-mileni/

Priključi se zajednici
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Priključi se zajednici proizvođača ručnih radova
Vaš email neće biti prodat ili zloupotrebljen na bilo koji drugi način.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Razglednice Milena Pavlović Barili”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *